Victor League 2018-2019 is gestart in Edegem

Verslag door Willy Van Delsen

Badmintonclub Olve was op 30 september gastclub voor de organisatie van de eerste competitiedag in 1ste nationale.
Dijlevallei, een nieuwe ploeg in de hoogste afdeling en een aantal nieuwe spelers in diverse teams, zo een eerste dag is altijd tasten en zoeken en kijken naar mogelijk onverwachte uitslagen. De sterkste teams van het jaar er voor krijgen op de eerste dag de minder sterke teams en de stijger als tegenstander en dat zie je ook in de uitslagen.

Olve had een uitstekende start tegen DZ99 in de heren dubbel. Verlies van het Olve-team met 17-21 in het derde game was de start voor DZ99 om nadien 4 wedstrijden op een rij te winnen. Enkel de gemengd dubbel Severijns/Janssens bleek in staat om tegen te scoren.

Uitslag: Olve – DZ99  1-7

 

W&L 1 moet dit seizoen het verlies opvangen van Stijn en Joke De Langhe. De anciens Stijn Lenaerts en Tina Van Buyten werden uitstekend gesteund door eeuwig jonge Tomas Simkens, broer Maarten Lenaerts en jong talent Luisa Pagliara. Bij Lebad konden Siebelijn De Sutter in enkel en gemengd met Senne Houthoofd alsnog 2 wedstrijden inpikken.

Uitslag: Lebad – W&L 1  2-6

 

Hebad 1 heeft met Jessie van Wijk een heel sterke aanwinst bij de vrouwen, Tom Acke zal indien nodig de rol van Stanie Simons in enkel dienen over te nemen. Pluimplukkers had geen verhaal in de eerste 3 wedstrijden die allemaal in 2 games door de Limburgers gewonnen werden. Stijn Lekens bleek na een pittige wedstrijd te sterk voor Tom Acke, de Limburgse enkeldames Ann Knaepen, in een spannende wedstrijd tegen Elise Dhondt en Jessie van Wijk in een vlotte wedstrijd tegen Emma Uyttersprot pakten de 5de overwinning van de ontmoeting. Nog een overwinning van herstelde Frodo Holemans met Meta Knuth in gemengd maakte het overwicht van Hebad nog iets groter.

Uitslag: Hebad  1 – Pluimplukkers 1  6-2

 

En om de voormiddag af te sluiten mag nieuwkomer Dijlevallei testen hoe sterk Bad79 1 tevoorschijn komt. Na een overwinning in de HD was de nederlaag van Stephanie Van Wel en Manon Vervaeke tegen Soetkin Dewit en Roxane Hens toch wel een verrassing. Alexandre Lallemand was te sterk voor Tijl Dewit en Tom Dejongh bewees zijn degelijkheid met een overwinning tegen Arnaud Goncette. Van dan af was het overwicht van Bad79 heel duidelijk. Overwinningen in de dames enkels en de gemengde wedstrijden waren het bewijs dat Bad79 1 al van de eerste dag graag uitpakt met een grote overwinning.

Uitslag: Bad79 1 – Dijlevallei  6-2

 

De namiddagsessie gaf enerzijds meer spanning in 2 ontmoetingen maar duidelijke kwaliteitsverschillen in de 2 andere ontmoetingen. Hebad 1 en DZ99 maakten er een spannende namiddag van. Het talent van de zusjes Demeyere, gesteund door broer Thijs en nieuwkomer Jurgen Voet, zorgde er voor dat er finaal met een overwinning kon uitgepakt worden. Opmerkelijk resultaat was de nipte nederlaag van Marthe Tack tegen ervaren Jessie van Wijk.  Marthe kan een sterke vaste waarde worden bij DZ99.

Uitslag: Hebad 1 – DZ 99  3-5

 

Pluimplukkers 1 en Dijlevallei scoorden om beurten met een aantal nipte overwinningen voor beide teams. De clash van de dag speelde zich af tussen Tom Dejongh en Stijn Lekens. Na 55 minuten kon umpire Kristien Hellinckx eindelijk “ game “ roepen bij de overwinning van Tom in het 3de game. Tom Dejongh zorgde dan in de 2de gemengd samen met Soetkin Dewit voor een verdiend gelijkspel.

Uitslag: Pluimplukkers 1 – Dijlevallei  4-4

 

De 2 andere ontmoetingen waren  walk overs voor de sterkste teams. Ondanks 4 driesetters en heftig verweer kon Olve voor eigen ook in de namiddag geen overwinning laten noteren.

Uitslag: Olve – W&L  1  0-8

 

En Bad79 1 maakte ook korte metten met Lebad waar buiten de laatste gemengde wedstrijd alle andere wedstrijden netjes afgewerkt werden in 2 games.

Uitslag: Bad79  1 – Lebad 8-0

 

Een interessante dag was het om te kijken hoe de ploegen zich aan het vormen zijn en wat de waardeverhoudingen op korte termijn zullen zijn. Een aantal nieuwkomers, al dan niet definitief, toonden uitstekende resultaten.

Alexandre Lallemand wordt de scoremachine voor Bad79 1. Afwezige Lionel Warnotte zal de ploeg nog sterker maken. De vraag is of W&L 1 hier genoeg power kan tegenover stellen om het nodige weerwerk te bieden. DZ99 en Hebad 1 lijken net als vorig seizoen de kandidaten voor plaatsen 3 en 4.

In tegenstelling tot vorig seizoen worden de plaatsen 5 tot 8 bepaald in een poule. Aan de 4 andere teams dus om een sterk team te bouwen om ofwel voor een verrassing te zorgen of om zich optimaal voor te bereiden op de maanden februari en maart.

Meest waardevolle speler van de dag bij de mannen werd Alexandre Lallemand bij Bad 79 1 met 6 gespeelde én gewonnen wedstrijden.

Bij de vrouwen speelden Lisa en Marie Demeyere, Clara Lassaux en Tine Van Buyten  4 gewonnen wedstrijden.

 

De kalender voor oktober ziet er uit als volgt :

20 oktober               2de nationale         Sportoase Brasschaat

27 oktober               2de nationale         Ivo Van Damme Veltem

28 oktober               1ste nationale         Ivo Van Damme Veltem.