Bad Oupeye neemt uitstekende start in 2de nationale Victor League

Verslag door Willy Van Delsen

Brasschaatse BC, de nieuwkomer in 2de nationale, greep de kans om 2de nationale in eigen zaal te laten beginnen. Het was uitkijken naar hun prestatie en evenzeer naar Bad Oupeye, dat ook zijn eerste seizoen in de nationale afdelingen eervol wou starten.

Laat ons beginnen met de prima resultaten van Zwijndrecht, dat W&L  2 makkelijk op zij zette in de voormiddagronde.
Enkel de vrouwen dubbel ging naar de Leuvenaars, de andere wedstrijden werden vlot gewonnen door de Zwijndrechtenaars.

De tweede ronde tegen thuisploeg Brasschaat begon onmiddellijk met 2 overwinningen in de dubbelwedstrijden.
Robbe Brees en David Scoliers brachten de stand in evenwicht. Steffi Van De Vel pakte na een felbevochten wedstrijd tegen Mercedes Van Den Eynde een derde punt en toen was de trein vertrokken.

Vlotte overwinningen in de volgende wedstrijden brachten Zwijndrecht op die manier naar een perfecte tussenstand van 4 op 4 en een plaats aan de top van de rangschikking.

In de voormiddag had Brasschaat verdienstelijk een gelijkspel gescoord tegen Grace. Een overwinning had gekund via het dubbel gemengd, maar daar bleek Grace toch te sterk.

Bad Oupeye had een uitstekende start tegen Bad 79  2.
Zelfs een kwetsuur van Sarah Sidebottom na het dames dubbel, en daarop volgend een walk over voor de tweede dames enkel en de 2de gemengde wedstrijd, belette niet dat de rest van het team volop doorging en alsnog Bad 79 2 kon afhouden.

In de namiddag werd het een prestigestrijd tussen twee van de drie Waalse teams in 2de nationale. Wie nog gehoopt had op een spannende ontmoeting had de waarde van Grace serieus onderschat.
Een overwinning in heren dubbel en eerste heren enkel, daar moest Grace het mee stellen.

Bad Oupeye, met 2 Schotse meisjes, rondde met ruim verschil de ontmoeting vlot af.

Hebad 2 en Pluimplukkers 2 hielden mekaar in de voormiddag mooi in evenwicht. Beide ploegen waren in de namiddag te sterk voor hun respectievelijke tegenstanders Bad 79 2 en W&L 2.

In de tussenstand staan Zwijndrecht en Oupeye samen aan de leiding met 4 punten, gevolgd door Hebad 2 en Pluimplukkers 2 met 3 punten.

Dan is er al een kloof met de 4 andere teams die ofwel 1 punt verzamelden (Grace en Brasschaat) en de teams met de zwakste start, zijnde W&L 2 en Bad 79 2 die zonder punten de dag moesten afsluiten.

De volgende speeldag in Veltem, met het psychologisch voordeel van de thuisploeg, kan de Leuvenaars mogelijk een aantal punten opleveren.

Na 4 ontmoetingen van de 7 hebben we mogelijk al een duidelijker beeld hoe de rangschikking in 2de kan evolueren.

Uitslagen

Oupeye  –  Bad 79  2                     5 – 3

Grace  –  Brasschaat                     4 – 4

W&L  2  –  Zwijndrecht                 1 – 7

Hebad  2  –  Pluimplukkers  2     4 – 4

Zwijndrecht  – Brasschaat           6 – 2

Grace  –  Oupeye                            2 – 6

W&L  2  – Pluimplukkers  2        2 – 6

Hebad  2  –  Bad 79  2                   6 – 2