DZ 99 alleen aan de leiding in 1ste nationale Victor League

Verslag door Willy Van Delsen

Is dit een verrassing? Eigenlijk niet. Het Deerlijks team is een ploeg met een constante bezetting en met mogelijkheden bij zowel mannen als vrouwen om te wisselen. Ze hebben zich dit seizoen zelfs nog versterkt in het enkelspel met Jurgen Voet.

Mogelijk zijn de heren dubbel en het gemengd dubbel kwetsbare plekken in de ploeg, maar coach Wouter Naert moet wel in staat geacht worden om ook hier een oplossing voor te vinden. In de morgenontmoeting liep nog niet alles gesmeerd, door de zeer moeilijke start tegen Pluimplukkers 1, waar ze een nipte nederlaag in de heren dubbel moesten incasseren.

De zusjes Demeyere hadden hierna heel wat werk met Elise Dhondt en Sarah Van Den Eeden om de stand weer in evenwicht te brengen. DZ 99 haalde daarna wel alle 4 de enkelwedstrijden binnen, wat bijgevolg resulteert in een spurt naar de eindwinst. Enkel nog de tweede gemengd ging, wederom heel nipt, naar de Gentenaars, met een toch iets te uitgesproken eindresultaat als gevolg. Dijlevallei daarentegen bleek een iets makkelijkere tegenstander te zijn in de namiddag. Maar toch hadden de heren dubbel en de tweede gemengd hier ook wel genoeg werk om de twee punten ook effectief binnen te halen.

Niet alleen DZ 99 had een uitstekende dag, ook Hebad 1 haalde goede punten vandaag tegen W&L  1. Hebad 1 begon al direct uitstekend met winst in de beide dubbelwedstrijden. Jona Van Nieuwkerke en Dylan Rosius bleken onklopbaar bij de mannen, Ann Knaepen en Meta Knuth zijn een even succesrijk team in de vrouwen dubbel.
Een 23-21 overwinning van Lawrence De Pauw op het einde van het derde game gaf misschien een aanzet voor meer. Lang heeft de overwinningssfeer bij W&L 1 niet standgehouden, want de tweede heren enkel, met de herstelde Frodo Holemans en de twee dames enkels, waren drie winstpartijen voor de Limburgers.
W&L  1 kwam ondanks twee gewonnen gemengde wedstrijden toch een winstwedstrijd tekort om nog gelijk te kunnen spelen.

In de tweede ronde daarentegen had W&L 1 relatief weinig problemen met Pluimplukkers 1. De Gentenaren konden niet meer scoren na een gewonnen vrouwen dubbel en een heren enkel 1 winst met Mathias Van Gastel. Een mooie overwinning van de Leuvenaars, net genoeg om zich in de tussenstand op de tweede plaats te nestelen.

Voor Bad 79  1 was het een bewogen dag. In de voormiddag lukte het nog wel met een vlotte overwinning tegen Olve, maar de pandoering ’s namiddags tegen Hebad 1 was hoogstwaarschijnlijk niet echt verwacht. Zonder Clara Lassaux, Anna Bogemans en Lionel Warnotte was de selectie zeker niet top, maar een kampioenenploeg kan zich dergelijke nederlaag niet permitteren.
Gelukkig kon Alexandre Lallemand nog een punt meepakken, maar ook daar was het op het nippertje tegen bijtertje Dylan Rosius.  Een 22-20 winst in het derde game is toch niet voldoende voor een ( ex- ? ) topper zoals Alexandre Lallemand.

Lebad deed het op zijn manier, onopvallend maar toch efficiënt en zonder veel puntenverlies. Een sterk begin tegen Dijlevallei met de dubbelwedstrijden en twee enkelwedstrijden gaven hen reeds enige zekerheid voor het begin van de gemengde wedstrijden. Bert Vandorpe en Jade Blondeel hadden de nodige moeite tegen broer en zus Dewit, maar uiteindelijk toch net genoeg slagkracht om dat nodige 5de punt te pakken.
In de namiddag mocht Bert Vandorpe tegen Olve wat rust inbouwen door geen enkel te spelen. De resultaten gingen van links naar rechts met een winnende 2-4 tussenstand in het voordeel van Olve. De eerste gemengd was een simpele wedstrijd voor Lebad, maar Gertjan Devaere en Lotte Derudder hadden heel wat moeite met Adriaan Debeuf en Lissa Bal om een mogelijk verrassende nederlaag  te vermijden. Ze hebben de punten toch binnengehaald waardoor het eindresultaat op 4-4 bleef staan.

In de voormiddag bleek Bad 79  1 redelijkerwijs te sterk voor Olve. De meisjes zorgden hier voor de punten. Zowel in de dames dubbel met Lissa Bal en Hanne Janssens, als in de tweede enkelwedstrijd met Lissa.

Dijlevallei had een minder prettige dag. Ze verloren hun beide ontmoeteingen, weliswaar met een nipte nederlaag tegen Lebad, maar de droge volle 8-0 tegen DZ 99 in de namiddag, daar ga je niet graag mee naar huis.

 

Uitslagen

Bad 79 1 – Olve                                       6 – 2

Pluimplukkers 1 – DZ 99                       2 – 6

Hebad 1 – W&L  1                                   5 – 3

Lebad – Dijlevallei                                  5 – 3

Lebad – Olve                                           4 – 4

Bad 79 1 – Hebad  1                               1 – 7

Pluimplukkers 1 – W&L 1                      2 – 6

DZ 99 – Dijlevallei                                   8 – 0