Bob Biesmans en Lianne Tan in actie voor een volle zaal (foto: fvdvorst)
Op zaterdag 17 september stonden er geen 5 maar 6 finales op het programma van de Yonex Belgian International. Naast de gekende heren enkel, dames enkel, heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel stond een PlayUnified geprogrammeerd.
Wim en Freek hadden er alvast zin in (foto: fvdvorst)

PlayUnified website

Bob Biesmans van Smash BC en Wim Van Looy van Avalympics, beide spelers van de Special Olympics, daagden onze toppers uit … en die zegden volmondig ja! Resultaat: de bezoekers kregen een unieke demomatch te zien met 4 Belgische badmintontalenten. Bob Biesmans kreeg versterking van niemand minder dan onze Olympiër Lianne Tan. Wim Van Looy op zijn beurt speelde met ervaren dubbelaar Freek Golinski aan zijn zijde. De enthousiaste reacties van het publiek waren meer dan terecht. Dit smaakt naar meer!

PlayUnified in het kort

Via de campagne wil Special Olympics sociale inclusie promoten door middel van unified sports. Ze willen reguliere atleten en atleten met een verstandelijke beperking samen aan het sporten krijgen in hetzelfde team zodat ze hun trainingen en sportieve ervaringen kunnen delen. Het principe is simpel: samen trainen en sporten zorgt voor wederzijds begrip en wakkert vriendschappen aan. Unified spelen haalt het beste uit de atleet naar boven. Leert de ene iets bij over techniek, dan krijgt de andere een lesje in beleving en overgave. Deze campagne kadert in de doelstelling van Special Olympics Belgium om tegen 2020 maar liefst 20.000 Belgische atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen.

PlayUnified in Badminton Vlaanderen

Badminton Vlaanderen zet al jaren in op G-badminton en draagt Play Unified dan ook een warm hart toe. En waar konden we dit beter tonen dan tijdens ons eigen grootste event? Op de Yonex Belgian International speelden Bob en Wim een voortreffelijke match samen met Lianne Tan en Freek Golinski. Door niet alleen tegen, maar ook mét een valide badmintonner te spelen, kreeg de PlayUnified nog een extra dimensie. Hopelijk hebben zij je kunnen inspireren om zelf ook Unified te proberen en te promoten.

PlayUnified in je club

Staat je club open voor spelers met een verstandelijke handicap, organiseer je PlayUnified tornooien of –ontmoetingen, … zet je club dan op de kaart en draag het label met trots.

Wil jij zelf wel eens unified spelen, dan kan je je ook als individuele speler registreren. Zonder twijfel een mooie ervaring!