Afgelopen weekend ging het toernooiseizoen van start. Al enkele jaren organiseert BC Challenge het Flemish Summer Event midden augustus te Wetteren. Zoals vorige jaren was er ook dit jaar veel interesse van binnenlandse maar ook buitenlandse spelers. Met maar liefst 431 spelers kunnen we gerust stellen dat dit één van de grootste toernooien van het jaar is.

Ook de Aalsterse Badminton Club was aanwezig op dit toernooi. We deden mee in allerlei disciplines met 8 spelers.

In het vrouwen enkelspel konden onze Aalsterse vrouwen een belangrijke vooruitgang boeken in hun enkel-vaardigheden. Yoko Eeckhout wist het toernooi op haar naam te schrijven door alle matchen in het Dames Enkel D te winnen. Tiffany De Winter haalde het tot in de halve finale in het Dames Enkel C2 door een goede variatie in slagen en plaatsing van de shuttle.

Ook het heren enkelspel zorgde voor sensatie. Guy De Deyn haalde de halve finale in het Heren Enkel D, een zeer knappe prestatie aangezien dit zijn eerste officiële rankingtoernooi is. In het Heren Enkel C1 wist Adi Barmen in een schema met maar liefst 50 spelers de halve finale te bereiken door een mix van snelheid en techniek. Door deze prachtprestatie wordt hij C1 in enkel en komt hij bij de selecte groep van C1-spelers binnen de club.

In het heren dubbelspel zetten we ook weer parels van prestaties neer. Guy De Deyn en Giovanni Libbrecht speelden hun eerste officiële rankingtoernooi in het Heren Dubbel C2 en wisten daar de kwartfinale te halen; ze verloren er nipt met 21-19 in de derde set. Iets hoger in de tabellen wisten Adi Barmen en Christophe Rillaerts in het Heren Dubbel B2 tevens de kwartfinale te halen met een goed all-round spel.

Ten slotte is er het gemengd dubbel. Hier gaven verschillende Aalsterse duo’s het beste van zichzelf, ondanks de vermoeidheid op een zaterdagavond na het enkel- en dubbelspel. Guy De Deyn en Kim Devos dongen mee naar de hoofdprijs in het Gemengd Dubbel D, ze haalden daar de halve finale. Een topprestatie aangezien het tevens hun eerste rankingtoernooi samen is. Als kers op de taart speelden Christophe Rillaerts en Jera Van Nieuwenhuyse in het Gemengd Dubbel C1. Zij hadden zich als derde reekshoofd geplaatst en hadden dus grote verwachtingen in te lossen. De rondes gingen relatief vlot ondanks enkele driesetters. In de halve finale stootten ze echter op het tweede reekshoofd. Vol vertrouwen wonnen ze de eerste set met 21-19. De tweede set verloren ze met 19-21, waarna ze de derde set weer wonnen met 21-19. Dolblij gingen ze naar de finale. Deze werd geleid door onze umpire Rafael Van Eycken. Helaas waren de Nederlandse tegenstanders een maat te groot voor het duo en werden ze dus tweede in de reeks. Niettemin een puike prestatie. Door deze prestatie stijgen ze beiden naar een B2-klassement in het gemengd dubbel, een unicum binnen de club.

Je merkt  het, de Aalsterse badmintonners hebben hun stempel gedrukt op dit internationale toernooi. Wij wensen hen vanuit het bestuur en de voltallige club een dikke proficiat met hun prachtige prestaties!

Wil je de uitslagen van de matchen bekijken? Dat kan door op deze link te klikken en daar dan naar spelers te gaan waarna je de speler van onze club kan opzoeken.