Club in de Kijker – De Pluimplukkers

De grootste badmintonclub onder de vleugels van Badminton Vlaanderen? Dat zijn ongetwijfeld de Gentse BC De Pluimplukkers! Al krijgen ze voor hun toffe naamkeuze anders ook wel een dikke pluim van ons. 😉 Wij stellen hen graag aan u voor! Klaar om deze topper van formaat wat beter te leren kennen? Lees dan zeker verder!

Van gelegenheidsclubje tot giga-club.

Wat ooit begon als kleine club, waar enkele collega’s voor hun plezier een pluimpje gingen slaan, noemt zich na 35 jaar – met trots – de grootste club van BadVla. Met focus op kwaliteit, Fair Play en een leuke sfeer, telt BC De Pluimplukkers vandaag de dag maar liefst 580 leden. Beeld je maar eens in hoeveel shuttles daar wekelijks over de netten vliegen, in sporthal Rozebroeken. We kunnen dus stellen dat er immens veel leden spelen in de Gentse club, maar wist je dat de jongste slechts 3 jaar oud is? Daarnaast verschilt deze mini-speler zo’n 66 jaar met de oudste speler.

Wat hun de grootste club van Badminton Vlaanderen maakt? Daar zullen hun bijna-600 leden wel voor iets tussen zitten maar er zijn ook heel wat geweldige vrijwilligers die we niet mogen vergeten. Van het bestuur, cel jeugd -en trainingswerking en coachen tot de spaghettibedieners, wafelverkopers en ICT-ondersteuners. Allemaal krijgen ze een persoonlijke bedanking van de voorzitter Paul Peeters en via deze weg wil de club hem ook nog eens ‘nen dikke merci’ geven.

 

Veel leden betekent ook veel idolen. Namen als Viktor Axelsen, Lin Dan of Lee Chong Wei komen hierbij wel eens naar boven. Na de Vlaamse Kampioenschappen, die bij hun gehouden werd, pronkt de handtekening van Yuhan Tan op vele T-Shirts en schoenen. Maar degenen waar ze écht naar opkijken? Dat zijn zonder twijfel de trainers die al meer dan 20 jaar paraat staan om hun enthousiasme en kennis te delen met de jongere generatie.

Amusement naast en op het veld.

Naast badmintonnen kunnen ze ook best wel goed feesten. Zo hebben ze hun eigen, beruchte fuiven: de Pluimplukkersfuiven. Die staan natuurlijk gelijk aan ambiance, late uurtjes en echte Pluimplukkersmuziek – ook wel ‘boenke-boenke muziek’ genoemd.

Elk jaar kijken de Pluimplukkers uit naar de clubdag eind juni. Dan is iedereen van de partij om een teamtornooi te spelen waarbij alle categorieën van spelers door elkaar per team tegen elkaar spelen. Daarna kan iedereen genieten van een lekkere barbecue en een fuif met die legendarische Pluimplukkersmuziek.

De hamvraag van formaat.

Zo, al onze vragen werden beantwoord maar we zien jullie daar al zitten, op het puntje van je stoel. We kunnen jullie natuurlijk niet laten gaan voor de ultieme vraag beantwoord wordt, namelijk: waar komt nu in hemelsnaam die naam ‘De Pluimplukkers’ vandaan? Laten we zeggen dat er iemand nog niet goed het principe van badminton onder de knie had en zo nu en dan wat shuttles tegen het net schoot. Gelukkig heeft het wel een ludieke naam opgeleverd en -hopelijk- wat betere spelers. 😉