Een nieuw seizoen, nieuwe ploegindelingen, nieuwe truitjes, nieuwe energie, … Na een deugddoende vakantie starten we met z’n allen aan een nieuw competitieseizoen.
Voor sommigen wordt het nog een grotere ommezwaai …
In de ligacompetitie verwelkomen we nieuwe gezichten en oude bekenden. Voor Looise BC wordt het een blij weerzien. Competitieverantwoordelijke Frits Vogels is opgetogen.
Frits: “Seizoen 2016-2017 met voorsprong een van de beste seizoenen van Looise BC. Wat reeds een uitzonderlijk jaar was voor de Looise Badminton Club, werd alleen maar beter … In de gemengde competitie werd reeds door de 1ste ploeg kampioen gespeeld in de eerste provinciale reeks van Limburg. Daardoor werd een afwezigheid van meer dan tien jaar uit de Vlaamse competitie van tafel geveegd. Sinds kort is er ook de zekerheid dat de eerste damesploeg kampioen zal spelen in 1ste provinciale. Dit zal de hoogste competitie zijn waar onze dames aan deelgenomen hebben in het bijna 40-jarige bestaan van de club. Ook onze  eerste herenploeg laat ambitie zien door hun 2de plaats in 1ste provinciale. Het succes van onze ploegen is de combinatie van enkele ervaren rotten binnen de club, aangevuld met jeugdspelers uit de eigen opleiding. De club investeert sedert 15 jaar in een degelijke opleiding voor jeugdspelers. Een team van acht trainers aangevuld met af en toe een gasttrainer geeft de jeugd tweemaal per week een goed trainingsritme om hun niveau te verbeteren. Door de goede basis die ze meekregen tijdens hun jonge jaren en  ervaring die ze in de afgelopen jaren konden opbouwen tijdens competitie en toernooien, is het moment van oogst aangebroken. De geboekte resultaten zijn voor de club een sterk signaal om naar de toekomst toe stevig te blijven focussen op onze nieuwe lichting jeugdspelers om dergelijke successen te evenaren of te verbeteren. Het bestuur en de ganse club kijkt uit naar de prestaties in de verschillende ploegen in de komende seizoen en zullen de verschillende ploegen ondersteunen als vijfde man!”

VVBBC-competitie

Op het einde van dit seizoen stopt Patrick Debrule als vrijwillige organisator van de competitie binnen de provincie Vlaams-Brabant. Bij gebrek aan een opvolger binnen de provincie, zal Badminton Vlaanderen volgend seizoen de organisatie van de VVBBC-competitie op zich nemen. We lieten Patrick aan het woord om een indruk te geven van zijn periode als provinciale competitieverantwoordelijke.
Patrick: “Na 4 jaar de competitie binnen onze provincie in goede banen te hebben geleid, werd het tijd om de fakkel door te geven. Deze vrijwilligersfunctie combineren met het gezinsleven, mijn huidige job en mijn andere badmintonactiviteiten (tornooiorganisator, umpire, …), werd te tijdrovend. Bij de organisatie van zo’n grote competitie komt heel wat kijken, zoals het opmaken van de kalenders en de bijhorende planning van honderden ontmoetingen, het opvolgen van de wedstrijden en het beantwoorden van heel veel mails. Ik heb deze functie steeds met heel veel plezier en de nodige toewijding uitgeoefend en houd er een zeer positieve ervaring op na. De samenwerking met de clubs verliep optimaal en de vele dankwoordjes van de clubs en het VVBBC-bestuur na de aankondiging van mijn vertrek, gaven me als vrijwilliger een gevoel van oprechte waardering. Het is jammer dat er binnen de provincie geen opvolger gevonden werd, maar ik ben ervan overtuigd dat Badminton Vlaanderen over meer dan voldoende expertise beschikt om in de toekomst alles in goede banen te leiden. Bij deze bedank ik nogmaals alle clubs voor de vlotte samenwerking van de afgelopen jaren, alsook het VVBBC-bestuur voor hun steun en in het bijzonder Guido Claes, die me dankzij zijn ontelbare jaren ervaring als vorige organisator vooral het eerste seizoen veel heeft bijgestaan en bijgeleerd.”