Victor League 1ste nationale

20 oktober 2019

DZ 99 verliest een punt, blijft wel ruim aan de leiding

Het is altijd prettig vertoeven in Veltem voor een weekendje Victor League. Opgeboende vloer, nieuwe belijning, nieuwe netten, opzet van de zaal altijd prima op tijd in orde, alle service voor spelers en officials, met dank aan het team van W&L.

De thuisploeg kon al direct eens de verwachtingen naar een mogelijke titel uittesten tegen regerend kampioen Bad 79 1. De twee dubbels werden mooi verdeeld onder beide ploegen, een spannend begin dus. Alexandre Lallemand gaf dan de aanzet voor een reeks  overwinningen op rij, slechts onderbroken door de winst van Ann Knaepen in een uiterste spannende driesetter van 45 minuten tegen vechtertje Stephanie Van Wel. W&L 1 zou het ook niet waarmaken in de gemengde wedstrijden. Onder andere een schitterend verzilverd match punt van Alexander Lallemand na 3 games  was de bevestiging van de klasse van het Anderlecht-team.

Uitslag W&L 1 – Bad 79 1 (2 – 6)

Leider DZ 99 had een meer makkelijke brok om de dag te starten aan het Antwerpse Olve. Een hele rij overwinningen na mekaar voor DZ 99, eenmalig onderbroken door een winnende gemengde wedstrijd van Pieter Severijns en Lissa Bal.

Uitslag Olve – DZ 99 (1 – 7)

Lebad etaleert al heel het seizoen degelijkheid en heeft met de inbreng van Caitlyn De Bree En Siebelijn De Sutter twee jonge spelers die het verschil kunnen maken. Ouwe getrouwen Bert Vandorpe en Gertjan Devaere doen het ook uitstekend. De ontmoeting tegen Oupeye was daarom een serieuze test om te zien of de play offs nog kunnen gehaald worden, want ook de Luikenaars wilen in hun eerste jaar in eerste die veilige plek. De dubbelwedstrijden voor Oupeye, de spannende gemengde wedstrijden waren voor Lebad, en daartussen gedeelde punten in de enkelwedstrijden en zo kom je aan een voor beide ploegen verdiend gelijkspel.

Uitslag Oupeye Luik – Lebad Kortrijk (4 – 4)

Afsluiten doen we met de ontmoeting tussen Pluimplukkers 1 en Hebad 1. Ervaring en power spelen zeker een rol in de dubbelwedstrijden, zowel de Limburgse mannen als vrouwen hadden daar net niet genoeg van. Verliepen de heren enkelwedstrijden dan wel in het voordeel van Hebad, het jonge team Limburgs bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de sterk spelende Gentenaars in de gemengde wedstrijden.

Uitslag Pluimplukkers 1 – Hebad 1 (6 – 2)

Over naar de namiddagsessie dan, de voorlaatste in de kwalificatieronde. Bad 79 deed het succes van ’s morgens nog eens over tegen Olve. Buiten een ietwat sputterende dames dubbel was het verschil te groot tussen beide teams. Valt weinig over te zeggen, de uitslag zegt genoeg.

Bad 79 1 – Olve Edegem (8 – 0)

W&L 1 moet punten pakken om zeker te blijven van een tweede plaats om op die manier als reekshoofd de loting voor de halve finales in te gaan. Lebad had na zijn puntje in de voormiddag tegen Oupeye te weinig over om nog een serieuze vuist te kunnen maken. Caitlyn De Bree en Siebelijn De Sutter bleken te sterk voor hun Leuvense tegenstanders, Gertjan Devaere pakte Tijl Dewit in twee simpele games in. Dat de Kortrijkenaars in de voormiddag nog twee gemengde wedstrijden gewonnen had, konden ze niet herhalen in de namiddag. Al bij al dus een verdiende overwinning voor W&L 1.

Uitslag W&L 1 – Lebad (5 – 3)

Oupeye scoorde makkelijker tegen Pluimplukkers 1 dan tegen Lebad in de voormiddag. Laurent Cuccu en Stijn Lekens speelden hun zoveelste marathonwedstrijd, al dan niet tegen mekaar, een paar nipte ballen in of uit en Oupeye kon winnend afsluiten. Enkel Emma Uyttersprot kon de Gentse eer alsnog redden tegen alweer een nieuw Schots meisje Sarah Findlay.

Uitslag Oupeye – Pluimplukkers 1 (7 – 1)

Voor DZ 99 zou Hebad 1 zou op papier een makkelijke hap moeten zijn. Tenminste wanneer de ploeg op volle toeren draait en zijn sterkste spelers kan  inzetten, sterkhouder Thijs Demeyere speelde niet mee. Dat de Limburgers de heren dubbel konden winnen, was het begin van een interessante ontmoeting qua tactische keuzes. Natuurlijk waren de meisjes van DZ 99 duidelijk sterker dan de Limburgse tegenstanders, maar dat was duidelijk niet het geval bij de mannen. Met een 3-3 tussenstand na de enkelwedstrijden kon het nog alle kanten op in de laatste wedstrijden van de dag. Broers Iljo en Yaro Van Delsen opstellen in de beide dubbels ? Het is een gok. Iljo heeft al heel wat ervaring in gemengde wedstrijden, is nog jong en mist nog wat kracht. Logisch dus dat het sterkste DZ 99-koppel een voorsprong pakte richting overwinning. Broer Yaro is geen gemengd speler, doet het niet graag, maar heeft vorig jaar in de eindronde ook al bewezen dat hij die discipline ook aankan. In de voormiddag nog gekoppeld aan een andere partner bleek Steffi Van De Vel de betere invulling van het team in een spannende wedstrijd, 42 minuten lang en 3 spannende sets met finaal een mogelijk verrassende maar verdiende overwinning van het jonge Limburgse team. Genoeg om alsnog een punt uit de brand te slepen, niet genoeg voor de play offs maar wel al een stap richting toekomst.

Uitslag Hebad 1 – DZ 99 (4 – 4)

Hoever staan we in de Victor League?

DZ 99 heeft voldoende punten om zelfs na een mogelijke nederlaag begin december de eerste plaats te behouden. W&L 1 kan na een overwinning tegen het thuisspelende Pluimplukkers 1 alsnog de tweede plaats behouden. Bad 79 1 had eigenlijk op plaats twee moeten staan indien er niet zo geblunderd werd tegen Oupeye begin oktober. Het wordt dus een topontmoeting tussen DZ 99 en Bad 79 1. De Anderlechtenaars zullen moeten winnen, maar dat zal onvoldoende blijken wanneer W&L 1 ook wint.

Blijft over de strijd voor de vierde plaats in de play offs. Oupeye lijkt op dit moment de grootste kandidaat. Een overwinning tegen Hebad 1 is nodig , Lebad moet ook zeker winnen tegen Olve, wat ook geen probleem mag zijn.

Voor de play downs zijn  Pluimplukkers 1, Hebad 1 en Olve al zekerheden, eventueel aangevuld met Oupeye of Lebad, zie commentaar hier boven.

Verslag:

Willy Van Delsen