Victor League 1ste nationale

6 oktober 2019

Oupeye verrast landskampioen Bad 79 – DZ 99 enige ploeg met het maximum

DZ 99 in eigen huis , dat vraagt in elk geval om 2 overwinningen, maar het was niet zonder moeite.

Onmiddellijk beginnen tegen W&L 1 is geen opwarmertje. De Leuvenaars beginnen heel sterk. Met nieuwkomers Floris Oleffe en Lien Lammertyn blijken de dubbelkoppels optimaal samengesteld te zijn. De twee dubbeloverwinningen worden al snel tenietgedaan door 4 gewonnen enkels op rij voor DZ 99. Elk nog een gemengde wedstrijd winnen, finaal blijkt de krappe overwinning van DZ 99 een feit.

Uitslag W&L 1 – DZ 99 (3 – 5)

Landskampioen Bad 79 had het niet zo moeilijk tegen de Limburgers van Hebad. Heren enkel en dames enkel werden gewonnen door Bad 79, en 1 enkelwedstrijd uitgezonderd waren er ondanks stevige weerstand geen winnende partijen voor Hebad. Uitzondering was dus de verrassende winst van Yaro Van Delsen tegen de nummer 4 op de Belgische ranking, Alexandre Lallemand. Voor Yaro is Alexandre één van zijn Belgische idolen.  Daar kunnen tegen winnen is toch iets speciaals voor een 16-jarige.

Uitslag Bad 79 1 – Hebad (7 – 1)

Grote kanshebbers voor een 4de play off plaats zijn Lebad en Pluimplukkers. Tot de 2de dames enkel staat Lebad op een zucht van winst met een 4-2 voorsprong. De ontmoeting moeten afsluiten tegen de geroutineerde Gentse koppels is geen cadeau. Een zeer nipte overwinning met 20-22 in het derde game, een ruimere overwinning in de 2de gemengde wedstrijd voor de Gentenaars en beide ploegen staan weer gelijk.

Uitslag Lebad – Pluimplukkers 1 (4 – 4)

De laatste ontmoeting van de voormiddag wordt gespeeld door Oupeye en het Edegemse Olve. Oupeye heeft alweer een Schotse speelster kunnen strikken, en dat maakt een duidelijk verschil in de uitslag. Marc De Punt en Adriaan Debeuf pakken nog wel de heren dubbel, nadien is het enkel Lissa Bal die nog kan scoren tegen het Luiks-Schots geweld.

Uitslag Oupeye – Olve Edegem (6 – 2)

In de namiddagronde zijn er 2 ontmoetingen waar het verschil in waarde  groot is. W&L 1 heeft geen genade voor Olve. De uitslag zegt alles. Acht driesetters op een rij, Olve blijft achter zonder punten per vandaag.

Uitslag W&L 1 – Olve (8 – 0)

Dé verrassing van de dag is wel de ruime overwinning van Oupeye tegen Bad 79. Winst voor Oupeye in herendubbel en damesdubbel, dat moet in het hoofd gekropen zijn van de Anderlechtenaars. Opnieuw een onvoldoende voor Alexandre Lallemand, Laurent Cuccu wint in 2 games tegen Nicolas Carraggi, en kijk, het staat zomaar 4-0. Stephanie Van Wel kan nog de eer redden tegen Justine Godfroid, Anna Bogemans kan dat niet tegen haar Schotse tegenstander Caitlin Pringle.

De afgang wordt niet meer gestopt, ook de 2 gemengde wedstrijden gaan vlot naar het Luiks team.

Bad 79 heeft een probleem zonder Clara Lassaux en met  wispelturige spelers Alexandre Lallemand en Raphael Van Wel.   Standvastigheid in de volgende ontmoetingen wordt zeer belangrijk.

Uitslag Oupeye – Bad 79 1 (7 – 1)

Afsluiten doen we met 2 ontmoetingen waar het verloop van de wedstrijden wel spannender blijkt te zijn. Hebad 1 heeft de jeugd, Lebad meer routine. Overwinningen voor de Limburgers in de dubbelwedstrijden, elk een punt in de heren enkels, de Kortrijkse meisjes zijn te sterk voor de Limburgse tegenstanders en beide teams staan gelijk. De gemengde wedstrijden zijn zonder meer voor Lebad dat op die manier de overwinning uit de brand sleept.

Uitslag Lebad – Hebad 1 (5 – 3)

Afsluiten doen we met de thuisploeg DZ 99 tegen Pluimplukkers. Gelijk opgaande ontmoeting met een gelijke stand tot na de dames enkels. Een zeer spannende eerste gemengd eindigt met 20-22 in het derde game in het voordeel van de thuisploeg.  Bevestiging van een felbevochten winst komt er in de tweede gemengd, ook gewonnen door DZ 99.

 

Uitslag DZ 99 – Pluimplukkers 1 (5 – 3)

Hoever staan we in de Victor League?

DZ 99 heeft het niet gemakkelijk in zijn ontmoetingen maar sluit ze wel winnend af.  Het kenmerk van een potentiële kampioenenploeg ? W&L 1 volgt kort, slechts 1 ontmoeting verloren, en dat tegen DZ 99. Verrassend Lebad staat plots op plaats 3.  Met dezelfde spelers als vorig jaar, aangevuld met Caitlin De Bree en Siebelijn De Sutter zou dit wel eens de verrassing van de voorronde kunnen worden.

Bad 79 1 handhaaft zich op plaats 4, maar dan wel met gelijk aantal punten van Oupeye, dat zijn Schotse inbreng telkens opnieuw optimaal gebruikt. Ook Pluimplukkers maakt nog kans op die play off plaats, maar dan worden de volgende ontmoetingen tegen Hebad 1 en vooral Oupeye wel heel belangrijk. Hebad 1 heeft het moeilijk om met zijn jonge inbreng  team de beslissende wedstrijden te winnen en parkeert zich daardoor op een ongunstige voorlaatste plaats. Olve heeft nog geen ontmoeting kunnen winnen, maar blijft dapper voortspelen, in afwachting van de play downs.  Ook vorig jaar hebben ze zich daar gered, benieuwd of het nu ook zal lukken.

Verslag:

Willy Van Delsen