Victor League 1ste nationale

29 september 2019

W&L 1 en DZ 99 hebben sterkste start in Edegem.

Een nieuw seizoen, nieuwe verhoudingen en die waren ook al snel duidelijk op de eerste speeldag van de Victor League in Edegem. Opvallend: heel wat jonge spelers ( de jongsten zijn 15 en 16 jaar oud ) nemen voor het eerst deel aan de nationale competitie, en al direct in 1ste nationale, en brengen het er als eerste ervaring heel goed vanaf.

Buiten het feit dat Bad 79 in de voormiddag verrassend onderuit ging tegen Lebad zijn de andere uitslagen logisch voor de sterkte van de aanwezige teams. Laat ons beginnen met de ontmoeting tussen Lebad en Bad 79 waar het Kortrijks team zich overtreft in de heren dubbel en nadien verrassend kan uitlopen tot 4-2 en die voorsprong al even uitzonderlijk kan vasthouden in de gemengde wedstrijden.

Uitslag Bad 79 – Lebad (2 – 6)

Nieuwkomer Oupeye had geen tijd voor een inspeelronde. Al direct uitkomen tegen vicekampioen DZ 99 is geen cadeau om de competitie te starten. Was de heren dubbel nog een punt waard voor Oupeye, in de eerstvolgende wedstrijden had DZ 99 de bovenhand, met als uitschieter de overwinning van Jurgen Voet tegen Nathan Vervaeke, een wedstrijd op hoog niveau. De eerste gemengde wedstrijd was nog een troostprijs voor Oupeye dat op het einde van de ontmoeting wat verweesd achterbleef met de idee dat het badminton in 1ste nationale toch sterker is dan ingeschat.

Uitslag Oupeye – DZ 99 (2 – 6)

Wanneer je de inkomende transfers bekijkt van W&L 1 zijn de Leuvenaars zeker kandidaat voor de titel. Hebad 1, serieus verzwakt door het vertrek van een aantal bepalende spelers naar het buitenland of naar de concurrentie, had totaal geen vat op de ontmoeting. Enkel Dylan Rosius kon in een spannende wedstrijd een punt binnenhalen voor de Limburgers.

Uitslag W&L 1 – Hebad 1 (7 – 1)

En om af te sluiten was het thuisspelende Olve niet opgewassen tegen een vlot scorend Pluimplukkers 1. Ondanks een paar pittige driesetters was de rekening op het einde van de ontmoeting overduidelijk in het voordeel van de Gentenaars.

Uitslag Olve – Pluimplukkers 1 (0 – 8)

De middagpauze had Bad 79 duidelijk goed gedaan. Het duurde voor Pluimplukkers tot met de tweede heren enkel vooraleer Stijn Lekens een punt kon binnenhalen voor de Gentenaars. Davy De Grauwe en Sarah Van Den Eeden maakten er in de laatste gemengde wedstrijd wel een punt van om de laatste wedstrijd van de dag winnend af te sluiten.

Uitslag Bad 79 1 – Pluimplukkers 1 (6 – 2)

Hebad 1 kreeg tegen Olve  de kans om het verlies van de voormiddag om te draaien naar winst. Ondanks 2 spannende driesetters gingen de Limburg winnend door in de heren dubbels en de enkelwedstrijden. Eén puntje voor Olve met de winst van Lissa Bal, nadien was het opnieuw aan Hebad om de volgende wedstrijden winnend te beëindigen.

Uitslag Olve – Hebad 1 (1 – 7)

Lebad kon in de namiddagsessie eerder logisch geen kant uit tegen DZ 99. Een overwinning in de heren dubbel was het begin van een reeks van 8 overwinningen op rij. Geen schande voor Lebad, wel het bewijs dat DZ 99 er opnieuw staat en opnieuw kandidaat is voor de titel.

Uitslag Lebad – DZ 99 (0 – 8)

Oupeye kreeg op hun eerste dag toch wel 2 heel sterke tegenstanders voorgeschoven. Gelukkig kon Lauren Middleton nog scoren tegen Ann Knaepen of het zou een totale nederlaag geweest zijn.

Uitslag Oupeye  –  W&L  1 (1 – 7)

Conclusie

3 ploegen melden zich toch al als potentiële kandidaten voor de titel. W&L 1, DZ 99 en Bad 79 1 zullen het hoogstwaarschijnlijk tegen mekaar uitvechten, de klassieke 3de hond zal het hun niet echt moeilijk maken. Nieuwkomer Oupeye en Olve zijn mogelijke tegenstanders in de strijd om in de hoogste afdeling te blijven.

 

 

 

Verslag:

Willy Van Delsen