Victor League 2de nationale

19 oktober 2019

Lokerse bevestigt de sterkste ploeg in 2de nationale te zijn.

Voor ploegkapitein Jordy Van Der Sypt volstond het ’s morgens om op de eerste twee plaatsen te eindigen en op die  manier de finaleronde te kunnen ingaan.  Het kon nog  wat meer uitgesproken zijn, door bijvoorbeeld in de namiddag grootste concurrent Verviers een dik pak voor de broek te geven.

De start van Lokerse was niet zo denderend, ondanks de ruime winstcijfers tegen  Grace. Eén gemengde wedstrijd was er voor het duo Damien Maquet-Marine Lavigne, er waren wel nog 4 driesetters nodig om finaal met ruim verschil te winnen.

Uitslag Lokerse – Grace (7 – 1)

Grootste concurrent Verviers voor de titel had ook aan W&L 2 een kwaaie tegenstander. Tot de 2de herenenkel gelijk opgaand maakte de beide dames van Verviers het verschil in hun enkelwedstrijden. Mooiste en meest spannende wedstrijd was ongetwijfeld de heren enkel tussen Joachim Cansse van Verviers en Charles Fouyn van W&L 2. Met een 22-20 in het derde game toonde jong talent Charles zeg niet iets sterker dan zijn niet afgevende tegenstander.

Uitslag Verviers – W&L  2 (5 – 3)

Het wordt spannend in de strijd om een 4de plaats voor de play offs. Beginnen met ten minste één goede dubbelwedstrijd is belangrijk in elke ontmoeting. En nog al dikwijls heb je daar 2 verschillende winnaars. In de ontmoeting tussen Hebad 2 en Antwerpse werd de lijn ook nog doorgetrokken tot de dames enkelwedstrijden. Superjong talent Mirthe Van Parys ging strijdend ten onder tegen het beukend geweld van de Antwerpse Jenny Bender.  De gemengde wedstrijden maakten finaal het verschil, Antwerp won ze allebei.

Uitslag Antwerp – Hebad 2 (5 – 3)

Ook Pluimplukkers 2 wil graag bovenaan eindigen maar moest dan wel voorbij Dijlevallei. Niemand won meer wedstrijden dan Jana Tegethoff. Haar derde winst op rij in de eerste gemengde wedstrijd en twee gewonnen mannen enkelwedstrijden volstonden om het Gents team de overwinning te bezorgen.

Uitslag Pluimplukkers 2 Gent  – Dijlevallei (5 – 3)

In de namiddagsessie kwamen de twee hoogstgeplaatste teams tegen mekaar uit. Wie gehoopt had op een spannende ontmoeting kwam niet aan zijn trekken. Een zware 8-0 nederlaag van Verviers, niemand had het zien aankomen. Belangrijke en langere wedstrijden waren hier de dames dubbel, de eerste heren enkel waar Tim Van Herbruggen de handen vol had met Joachim Cansse en Stein Brondoit het in een even lange pittige tweede enkelwedstrijd niet cadeau kreeg van Jonathan Gillis. Ook Kathleen Verspreet verscheen na een lange afwezigheid nog eens op de baan en deed het prima met een overwinning in de tweede gemengde wedstrijd en een uitgesproken winst voor Lokerse.

Uitslag Lokerse – Verviers (8 – 0)

Voor Hebad 2 was de ontmoeting tegen Grace de gelegenheid  om punten te pakken en zo naar omhoog  te kunnen blijven kijken. Niet zo evident want met slechts 2 mannen is het hard werken om in alle disciplines te overleven. Een 19-21 op het einde van de eerste heren enkel, gewonnen door Stanie Simons, was het begin van een breuk in de balans, en in het voordeel van het Limburgs team. Nog één gemengde wedstrijd voor beide ploegen en Hebad 2 staat daardoor op een mooie voorlopige derde plaats, Grace blijft puntenloos achter.

Uitslag Hebad 2 – Grace (6 – 2)

Antwerp, winnend afsluitend tegen Hebad, deed dit in de namiddag nog eens over tegen Dijlevallei. Lange wedstrijden, veel driesetters waarvan de meeste toch uitdraaiden in het voordeel van het Antwerps team, en kijk, plaats 4 is nog altijd binnen handbereik.

Uitslag Antwerp – Dijlevallei (6 – 2)

Afsluiten doen we met de ontmoeting tussen Pluimplukkers 2 en W&L 2. De Gentenaars, vorig seizoen nog halve finalist in 2de nationale, begonnen al direct met een nederlaag in de heren dubbelwedstrijd. Dat foutje werd al snel rechtgezet in de volgende wedstrijden. Niet zonder slag of stoot, want David Hesters moest alle ervaring en mentaliteit uit de kast halen tegen een opnieuw sterk spelende Charles Fouyn. Een groot verschil op het einde, afgesloten met een mooie gemengde wedstrijd waar David Hesters en Merel Braeckman de dag winnend konden afsluiten.

Uitslag Pluimplukker 2 – W&L 2 (7 – 1)

Conclusie

De loper finaleronde is al opengerold voor Lokerse. Verviers moet zich kunnen handhaven op plaats 2, maar krijgt zeker zware concurrentie van het op dit moment vlot draaiend Pluimplukkers 2. Voor de overige 1 of 2 vrije plaatsen voor de play offs is er nog geen duidelijkheid. Grace lijkt nu al veroordeeld, Dijlevallei staat iets veiliger op plaat 7, voor Antwerp, Hebad 2 en W&L 2 zal het vechten worden tot de laatste dag begin december voor een zekere laatste plek in de top van de rangschikking.

Verslag:

Willy Van Delsen