Victor League 2de nationale

28 september 2019

Lokerse en Verviers houden het maximum.

Het is altijd uitkijken naar de start in 2de nationale dat zowat een testomgeving is voor ploegen op zoek naar het behoud en maximaal een paar teams die zo snel mogelijk in de hoogste afdeling willen spelen. De nieuwe regel dat vanaf dit seizoen en in de toekomst slechts 1 ploeg per club per afdeling kan ingeschreven worden, heeft mogelijk consequenties naar de volgende seizoenen toe. Maar laat ons vooral beginnen met de ontmoetingen zelf en met de ploegen die nu al in hun kaarten lieten kijken door hun beide ontmoetingen winnend af te sluiten.

Lokerse heeft het potentieel aan spelers om de eerste plaats te ambiëren. Wat niet zo direct tot uiting kwam in de dubbelwedstrijden tegen Pluimplukkers 2. Maar daarna was het enkel Lokerse dat zijn 6 daaropvolgende wedstrijden won.  Een duidelijk verschil met de Gentenaars die vorig seizoen toch 2de eindigden in 2de nationale.

Uitslag Lokerse – Pluimplukkers 2 (6-2)

Ook Verviers heeft de ambitie om in hun 2de jaar in nationale al in de hoogste reeks te belanden. Antwerp was wel een taaiere tegenstander dan mogelijk verwacht in de voormiddag. Na de enkelwedstrijden kon de ontmoeting nog alle kanten uit met een 4-2 voorsprong in het voordeel van Verviers. In een spannende eerste en gewonnen gemengde wedstrijd heeft Antwerp nog kans op een punt, maar finaal lukt het niet met winst van Verviers in de laatste wedstrijd van de voormiddag.

Uitslag Verviers – Antwerp (5-3)

Waar Hebad 2 en Dijlevallei gaan eindigen op het einde van het seizoen is een open vraag. Natuurlijk hangt het af van punten waar mogelijk te pakken en liefst tegen de meest belangrijke tegenstanders in de strijd voor het behoud. In de voormiddag hielden beide ploegen mekaar mooi in evenwicht, dat ene punt is al een halve geruststelling.

Uitslag Hebad 2 – Dijlevallei (4 – 4)

En dan schiet er nog een ontmoeting over tussen 2 ploegen die zich tussen de bovenkant en de onderkant van het klassement zullen bewegen, zijnde W&L 2 en GraceHet jonge Leuvense team staat al snel 2-0 achter na de dubbelwedstrijden, maar kan deze achterstand mooi ombuigen met 3 winnende enkelwedstrijden op rij. Ze tonen zich ook de sterksten in de gemengde wedstrijden, alhoewel allebei de wedstrijden eindigen op 20-22 en 19-21 in de derde game, spannender kan het moeilijk zijn op het einde van de voormiddag.

Uitslag Grace – W&L 2 (3 – 5)

Lokerse gaat in de namiddagsessie door op zijn elan van ’s morgens, Antwerp is hier het slachtoffer van. De gemengde wedstrijden maken finaal het verschil duidelijk tussen beide nieuwkomers.

Uitslag Lokerse – Antwerp (6 – 2)

In de ontmoeting tussen de 2 Waalse teams Verviers en Grace bevestigt Verviers zijn status van sterkste Waalse ploeg in 2de nationale. Twee winst partijen in de dames enkels, mogelijk met keuzes voor winst in andere wedstrijden door de tegenstander, meer haalt Grace niet uit deze ontmoeting.

Uitslag Grace – Verviers (2 – 6)

Kan Hebad 2 zijn tweede ontmoeting winnen, dan is de eerste dag succesvol geweest.  Maar dan moeten ze wel afrekenen met Pluimplukkers 2 dat toch ook voor een plaats in de play offs wil gaan. Gelijk opgaand in gewonnen wedstrijden komt er een lichte kloof door de dubbele winst in de dames enkelwedstrijden. Wat de Gentenaars verplicht om de overblijvende gemengde wedstrijden te winnen. Wat niet lukt, hard hitter Stanie Simons en de piepjonge Mirthe Van Parijs klaren de klus in 2 duidelijke games in de laatste gemengde wedstrijd.

Uitslag Hebad 2 – Pluimplukkers 2  (5 – 3)

En afsluiten doen we met het Leuvens derby tussen Dijlevallei en W&L 2. Een mooiere verdeling per gewonnen disciplines kan je niet hebben, elk de helft, wat resulteert in een logisch gelijkspel.

Dijlevallei – W&L 2 (4 – 4)

Conclusie

Lokerse en Verviers krijgen zeker de meeste voorkeurstemmen voor de race naar de titel.  Er kan slechts 1 ploeg stijgen, het wordt dus afwachten naar de onderlinge ontmoeting om de waarde van beide ploegen te kennen. Voor het behoud kan de strijd groot worden. De juiste keuzes in de opstellingen en eventueel ontbreken van waardevolle spelers kan hier het verschil maken.

 

 

 

Verslag:

Willy Van Delsen