Victor League 2de nationale

30 november 2019

Lokerse ongenaakbaar aan de leiding, Antwerp speelt zich naar een tweede plaats.

Lokerse is ongetwijfeld de beste ploeg in 2de nationale. Zonder Tim Van Herbruggen zijn er duidelijke overwinningen tegen Hebad 2 en W&L 2 met tweemaal 7-1. Twee bijna totaaloverwinningen is een sterk signaal dat de tegenstand in de voorronde tekort schiet.

Hebad 2 had zijn nederlaag in de namiddag al gecompenseerd in de voormiddag door met ruime 7-1 cijfers Verviers opzij te zetten. Goed gestart in de eerste ontmoetingen van de competitie is het team van Verviers aan een aantal zwakkere ontmoetingen bezig. Een snelle 0-8 nederlaag tegen Hebad 2 en een nipte 5-3 overwinning tegen het verdienstelijk spelende Dijlevallei zijn inderdaad niet de resultaten om zich in de top van de rangschikking te blijven handhaven.

Dijlevallei pakte in de voormiddag  een punt tegen Grace in een egaal afgewerkte ontmoeting, toch enigszins een troostpunt na het net gemist gelijkspel tegen Verviers. Antwerp schuifelt op kousevoeten door de competitie en belandt zonder veel overwicht met 2 nipte 5-3 overwinningen op de weg naar de 2de plaats. Good old Ralf Smet kwam depanneren en deed dat echt niet slecht met een nipte nederlaag tegen Kris Dendoncker en een vlotte overwinning tegen Jarrit Van De Velde.

Pluimplukkers 2 , vorig seizoen op een tweede plaats in de eindrangschikking, maakt het zichzelf moeilijk op de weg naar de play offs. Tegen Antwerp laten de Gentse dames het afweten in de dames enkels en na een spannende 22-24 in de laatste gemengde wedstrijd, gewonnen door het Antwerps team, zijn de punten jammerlijk weg. Gelukkig is er nog de overwinning tegen Grace, maar dat brengt weinig goeie vooruitzichten naar het einde van de voorronde toe. W&L 2 beleefde een moeilijke dag.  Geen Chloé De Pauw en Joalien Croux in het team, dat scheelt een pak slagkracht in alle disciplines.

Drie spannende wedstrijden tegen Antwerp, met als uitschieter de overwinning in heren enkel van Andreas De  Winné tegen aanklamper Jannes Hellemans en de nederlaag van  Claire Pollak tegen Jenny Bender in een spannende wedstrijd, het  had anders kunnen aflopen in het voordeel van het Leuvens team, maar net niet dus, en een zure 5-3 nederlaag in de schuif. De nederlaag in de voormiddag tegen Lokerse was zeker niet de perfecte inleiding om de rest van de dag op een positieve manier aan te pakken. En om af te sluiten zijn de Luikenaars van Grace een vervelend team om tegen te spelen. In de voormiddag werd het de ploeg van Pluimplukkers moeilijk gemaakt waar David Hesters nipt verloor tegen Damien Maquet en Tiffany Joannes meer dan het gewone weerwerk bood tegen Jana Tegethoff. Een gelijkspel in de voormiddag tegen Dijlevallei  was een billijke verdeling van de punten.

Conclusie

Lokerse stevent rustig af op een eerste plaats in de voorronde. Antwerp kan zich na een mogelijke overwinning op de laatste dag tegen W&L 2 verzekeren van een tweede plaats. In de strijd om plaats 3 zijn Hebad 2 en Verviers aan mekaar gewaagd. Pluimplukkers 2 heeft op de laatste dag in eigen huis zeker een overwinning tegen Verviers nodig om ook de play offs alsnog te halen. Dijlevallei, W&L 2 en Grace zijn nu al zeker van een plaats in de play downs.

Willy Van Delsen