Victor League 1ste nationale

7 december 2019

Lokerse is  voorrondekampioen in 2de nationale.

Net als vorig seizoen werd de voorronde van de Victor League afgesloten in Lago Rozebroeken Gent. Nog één ontmoeting voor alle ploegen en dan hadden we een tussenstand die belangrijk was  voor de verdere indeling van de competitie. Plaatsen 1 tot 4 spelen in februari 2020 hun halve finales in Anderlecht, de plaatsen 5 tot 8 proberen zich in een poule te handhaven in 1ste nationale (1 daler) of in 2de nationale (2 dalers). Dat DZ 99 en Lokerse hun eerste plaats zouden behouden was een zekerheid, de strijd om de 4de plaats was nog volledig open met Oupeye in 1ste en Hebad 2 en Pluimplukkers 2 in 2de als de best geplaatste teams. Voor hen dus de opdracht  om ook hun laatste ontmoeting te winnen met een zeer interessante vierde plaats tot gevolg.

Laat ons beginnen met 2de nationale waar Pluimplukkers 2 zich in eigen huis toch nog kon verzekeren van een vierde plaats met winst tegen Verviers. De start van de Gentenaars was veelbelovend met zo maar eventjes vier overwinningen op rij, gaande van de beide dubbelwedstrijden  tot de heren enkelwedstrijden. En toen keerde het tij. Dat Astrid Verherbruggen na een zeer verdienstelijke wedstrijd en na 3 games de overwinning moest laten aan Marine Lemaire was hoogstwaarschijnlijk ingecalculeerd. Maar dat Jana Tegethoff, de nummer 45 op de ranglijst van dames enkel het, evenwel nipt, niet zou waarmaken tegen Laurie Guilliams mocht toch een verrassing genoemd worden.    En dan zaten er nog twee zware gemengde wedstrijden aan te komen die op dat moment beslissend werden voor een plaats in de play offs, topwedstrijden qua spanning tussen twee hooggeplaatste Verviers-teams tegen de strijdlust van de Gentse koppels. Drie games in beide wedstrijden met een spectaculaire 24-22 winst in het derde game voor Guillaume Bonnet en Estelle Pondant tegen David Hesters en Maité Lamont was het derde punt voor het Waals team.  En vijf minuten later konden  Jonathan Gillis en Marine Lemaire op een even enerverende manier met 21-17 in het derde game de meest spectaculaire ontmoeting naar een gelijkspel ombuigen en zo op die manier de  belangrijke vierde plaats  inpalmen.  
Verviers – Pluimplukkers 2 (4-4)

Hebad 2 was evenzeer in de running voor een plaats in de play offs. Zeven driesetters, spanning genoeg dus in de ontmoeting, spijtig genoeg voor W&L altijd net niet op het einde van de wedstrijden. Voor Claire Pollak was het geen walk in the park tegen het jonge talent Mirthe Van Parys. Volledig van de kook door een scheidsrechterlijke beslissing stond Mirthe in het derde game 12-1 en 17-7 achter. Het pleit voor haar strijdlust dat ze die achterstand op het einde nog kon ombuigen tot een weliswaar 21-15 verlies. Het tweede tegenpunt ging naar Charles Fouyn en Ine Beertens die de eerste gemengde wedstrijd na een fraaie driesetter konden binnenhalen. Mooie overwinning voor Hebad 2 en dat zich op een uitstekende derde plaats kwalificeert voor de play offs.

Hebad 2 – W&L 2 (6-2)
Antwerp had geen moeite met Grace dat zonder zijn zieke ploegkapitein Damien Maquet een vogel voor de kat was. Enkel good old Nicolas Cuccu won zijn wedstrijd en kon op die manier een troosteloze blanco score afwenden. Zijn de Luikenaars een vogel voor de kat ?  Het ziet er naar uit, weinig animo en vechtlust, weliswaar tegen Antwerp dat nu Thomas Maes tevoorschijn toverde om de gekwetste Dries Van Dijck te vervangen. Antwerp plaatst zich finaal op een zeer verdienstelijke tweede plaats en kan zich voorbereiden op de halve finales.  
Antwerp – Grace (7-1)

Nog één ontmoeting te gaan dus en daarin zou Lokerse om op een mooie manier te eindigen Dijlevallei toch met ruim verschil naar huis moeten kunnen sturen. Het leek allemaal wat slordig en nonchalant bij het Lokers team in het begin.  Hoe anders verklaren dat de Vlaamse kampioenen heren dubbel 3 games nodig hebben tegen het jong Leuvens koppel Jaques-Purwoko? Warm lopen noemt dat dan, wat bij de dames van Lokeren enigszins vlotter ging met een snelle overwinning in de dames dubbelwedstrijd .  Caro Neyrinck en Lobke Van Den Berg maakten korte metten met Soetkin Dewit en Tina Van Buyten in twee simpele games.

Tim Van Herbruggen had het moeilijk in zijn eerste game tegen Kilaim Purwoko, in het tweede game ging het vlotter naar een derde punt voor de ploeg. De eindstand in de tweede heren enkel was dezelfde als in de eerste dames enkel. Stein Bondroit moest wachten tot 21-19 in het derde game vooraleer er Thomas Jaques onder te krijgen, Soetkin Dewit deed net hetzelfde in haar 3de game om met winst tegen Caro Neyrinck het tweede en laatste punt voor haar ploeg te laten noteren.

Nog twee wedstrijden te gaan dan , snel afgelopen met winst van Jordy Van Der Sypt en Caro Neyrinck in de eerste gemengde wedstrijd, maar wel wat meer weerwerk van Steven Coeckelberghs en Soetkin Dewit in de tweede gemengde wedstrijd, alsnog gewonnen door Sam Van Den Broeck en Lobke Van Den Berg.

Lokerse – Dijlevallei (6-2)
  Willy Van Delsen